From Business to BeingHanna Henigin, Julian Wildgruber

Burn-out, bore-out, fade-out, depressie… Het is een hot topic de laatste jaren: de moeilijke relatie tussen werk en leven. From Business to Being is niet zozeer een aanklacht, maar vooral een inspirerende zoektocht. Drie managers zoeken elk op hun eigen manier weg naar meer enthousiasme en authenticiteit in hun leven en hun werk. Een film die je stil doet staan bij je eigen leven en misschien wel hoop en inspiratie geeft over hoe het anders kan.

Drie zakenmensen - een vroegere investeringsbankier bij Lehman Brothers, een projectmanager in de auto-industrie en een regiomanager in de farmaceutische sector gaan een persoonlijke queeste aan om te kunnen ontsnappen aan de ‘rat race’ en meer zin in het leven en werk te krijgen. Verschillende experten binnen economie, wetenschap en meditatie proberen een brug te slaan tussen ‘werk’ en ‘zijn’ en geven een nieuwe impuls aan een streven naar leefbaar werk waar het welzijn van alle betrokken centraal staat.

Documentairemakers Hanna Henigin en Julian Wildgruber waren ervan overtuigd dat het geen utopie moet zijn dat we meer harmonie kunnen vinden in de combinatie leven en werk. Ze gingen op zoek naar mensen die ernaar actief naar streven en lieten zich ook inspireren door mensen die menen een antwoord te hebben op dit belangrijke vraagstuk. Een openhartige film voor iedereen die zich ook de vraag stelt: Hoe wil ík eigenlijk leven? En hoe wil ik werken? En voor iedereen die zich afvraagt waar het naartoe moet met de hedendaagse problematiek van het problematische onevenwicht dat veel mensen ervaren tussen werk en leven.

 

Na deze vertoning volgt het gratis DOCVILLE+debat 'Burn-out: Het sluipende gif?'Psychologie Less is more Economie

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Hanna Henigin, Julian Wildgruber
Duitsland
89 min.
Duits, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Hanna Henigin, Julian Wildgruber

Producent

Julian Wildgruber

Cinematografie

Nathan Hunt, Gregor Schönfelder

Montage

Hanna Henigin, Florian Huber, Julian Wildgruber

Muziek

Tobias Lorsbach

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)