Ghost ParticleGeneva Guerin

Een neutrino: één van de meest intrigerende elementaire deeltjes binnen de fysica. Zo klein dat ze in een fractie van een seconde door de volledige aarde gaan zonder dat iets hen in de weg staat, (bijna) zonder massa en bijzonder moeilijk detecteerbaar. Maar misschien wél de sleutel tot een antwoord op de grote vragen van het leven. Wat gebeurde er direct na de oerknal? Hoe zijn wij - en alles wat we zien in het heelal - ontstaan? Deze wetenschapsdocumentaire volgt de internationale inspanningen om neutrino's - het allerkleinste van alles wat we kennen - te doorgronden met misschien wel het grootste experiment ooit.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Fysica

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 26.03 wordt gevolgd door een nagesprek met Cassandra Van der Sijpt (Doctorandus Theoretische Astrofysica, KU Leuven)

Info

REGIE Geneva Guerin
Canada
2021 62 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Geneva Guerin

Producent

Geneva Guerin

Cinematografie

Geneva Guerin

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)