Girl GangSusanne Regina Meures

Leonie is een kind van haar tijd: sociale media zijn cruciaal in hun leven. Leonie heeft miljoenen volgers op Instagram, de ultieme droom van vele opgroeiende tieners. Haar leven lijkt dan ook perfect en haar ouders stappen mee in het verhaal. Een intieme inkijk in een wereld waar opgroeien opwindend, maar ook chaotisch en soms beklemmend is.

Leonie is een 14-jarige influencer uit Berlijn. Op het eerste gezicht leidt ze een perfect leven. Ze heeft miljoenen volgers op sociale media en voldoende aanbod van bedrijven die haar willen sponsoren en producten opsturen. Overtuigd van het economische potentieel nemen haar ouders haar management over. Maar de druk om content te creëren en de grip die merken krijgen op haar veranderen haar leven langzaamaan in een persoonlijke gevangenis. Susanne Regina Meures documenteert hoe Leonie zich navigeert in een virtuele wereld die overloopt van keuzes en gevuld is met onbereikbare idealen van schoonheid en sociale status.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Opvoeding Maatschappij Internet Coming of age Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Susanne Regina Meures
Zwitserland
2022 96 min.
Duits gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Susanne Regina Meures

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)