Harry Benson: Shoot FirstJustin Bare, Matthew Miele

Gespekt met heerlijke beelden die terecht legendarisch zijn, brengt Harry Benson: Shoot First een eerlijk portret van de man achter heel wat iconische foto’s. Een man die bijna alles opgaf voor dat ultieme beeld, want “een mooie foto kan nooit opnieuw genomen worden”. Vol zelfspot en zelfrelativering grasduint de ondertussen 86-jarige workaholic door zijn werk.

Na lang aandringen liet de Schotse fotograaf Harry Benson zich in 1964 overtuigen om The Beatles te vergezellen op hun eerste tour in de VS. De foto’s die Benson nam, werden legendarisch: het waren stuk voor stuk bruisende en tegelijk intieme foto’s. Het was de start van een carrière gevuld met iconische foto’s. Bensons lens was getuige van historische momenten, zoals de moorden op Robert F. Kennedy, Martin Luther King en John Lennon, en raakte dicht bij de meest onbereikbare artiesten van de 20ste eeuw, zoals Andy Warhol, Truman Capote en Michael Jackson. Maar hij reisde ook naar vluchtelingenkampen in Somalië, infiltreerde bij KKK bijeenkomsten en drong door tot achter de poorten van de IRA. Maar de fotograaf betaalde een prijs voor zijn gevulde carrière.

Het verhaal van de foto’s is het verhaal van historische momenten en personages, maar vooral ook het verhaal van Bensons leven en persoonlijkheid. Vol grappige zelfspot, empathie naar zijn anderen en zelfrelativering, grasduint Benson door de recente geschiedenis via zijn eigen spraakmakende werk.Kunst Portret

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Justin Bare, Matthew Miele
VS
87 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Justin Bare, Matthew Miele

Producent

Justin Bare, Heather Silverman

Productiehuis

Quixotic Endeavors

Cinematografie

Justin Bare

Montage

Justin Bare, Heather Silverman

Muziek

Mario Grigorov

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)