Heart of a DogLaurie Anderson

Kunstenares en muzikante Laurie Anderson kreeg kort na elkaar de dood van haar moeder, echtgenoot Lou Reed en hond Lolabelle te verwerken. Geef je over aan een filmisch essay over liefde en gemis.

Niet lang nadat ze haar geliefde hond Lolabelle verloor, kreeg Laurie Anderson ook de dood van haar moeder te verwerken en minder dan 2 jaar later verliest ze haar echtgenoot Lou Reed, met wie ze 21 jaar samen was. De impact van het rouwproces – dat startte met het verlies van haar hondje – zette ze om in een creatief en persoonlijk essay over leven, liefde, dood en taal.

Ze combineert haar kwaliteiten als muzikante, beeldend kunstenaar en performer en weeft animatie, 8mm-famliefilmpjes, tekst en zelf geschreven composities tot een indrukwekkende vertelling. Een soort van heldere gedachtestroom, waarbij haar stem de constante is doorheen de verhalen en de beelden over het hondje, het verleden, fantasieën, politieke en filosofische theorieën. Een film om in te verdwijnen en waaraan je je aan moet overgeven om er ten volle van te kunnen genieten. ‘Heart of Dog’ werd vertoond op verschillende prestigieuze filmfestivals en belandde op de longlist van de Oscar voor Beste Documentaire.Visueel Verbluffend Essay Liefde Muziek

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Laurie Anderson
Frankrijk, VS
75 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Laurie Anderson

Producent

Laurie Anderson, Dan Janvey

Cinematografie

Laurie Anderson, Toshiaki Ozawa, Joshua Zucker-Pluda

Montage

Melody London, Katherine Nolfi

Muziek

Laurie Anderson

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)