Ibiza: The Silent MovieJulien Temple

Een bedwelmende muzikale tijdreis doorheen de geschiedenis van het meest charismatische en invloedrijke eiland van de dansmuziek. Een oppeppend verhaal van hedonisme, spiritualiteit en muziek, maar ook van commercialisering en gentrificatie dat het bohemien hart van Ibiza voor uitdagingen stelt. Laat je meeslepen in deze prikkelende visuele en muzikale onderdompeling in de ziel van Ibiza.

Regisseur Julien Temple stond ooit zelf midden in de eerste punkgolf en studeerde als jonge filmmaker af met een korte docu over The Sex Pistols. Nadien maakte hij tientallen videoclips voor zowat alle legendarische Britse bands -van The Rolling Stones tot The Kinks- en een handvol muziekdocumentaires, naast The Sex Pistols, o.a over The Clash en het roemruchte Glastonbury Festival. Hij bundelt zijn krachten met de legendarische bigbeat dj Fatboy Slim voor een pompende muzikale geschiedenis van het eiland dat het uitgaansmekka van de wereld is geworden.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Fond of Footage

Voor documentairemakers is ‘found footage’ een onuitputtelijk bron van materiaal. Dit ‘gevonden beeldmateriaal’ kan bestaan uit archiefbeelden of recente filmopnames gemaakt met een ander doel. Maar hoe ga je om met dit beeldmateriaal? DOCVILLE selecteerde enkele documentaires die archiefbeelden op meeslepende en originele wijze weten te verwerken in hun film. Creatief met archief!Muziek Essay

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Julien Temple
VK
2019 91 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Fond of Footage

credits
Regie

Julien Temple

Cinematografie

Violetta D'Agata , Steve Organ

Montage

Caroline Richards

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)