In Event of Moon DisasterHalsey Burgund, Francesca Panetta

De succesvolle maanlanding op 20 juli 1969 was een mijlpaal in de geschiedenis. Maar het had ook anders kunnen aflopen. Daarom werd er vooraf een speech voorbereid voor een fatale afloop. Deze toespraak werd nooit uitgesproken door president Nixon – tot nu.

Dankzij de verbluffende mogelijkheden van deepfake-technologieën kunnen we deze baanbrekende historische gebeurtenis ‘herverbeelden’. In Event of a Moon Disaster dompelt je onder in een alternatieve geschiedenis. Een verbijsterend knappe waarschuwing dat nieuwe technologieën de (historische) realiteit kunnen verbuigen, verdraaien en vertroebelen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Korte docu's

Een selectie van korte docu's, soms als voorfilm, soms in compilatieprogramma's.
Reconstructing History

Een “reconstructie van de feiten”. Wat een standaardprocedure is bij heel wat gerechtsonderzoeken, vindt ook in de documentairewereld steeds meer ingang. Om een bijzonder verhaal na te vertellen, maken documentairemakers creatief gebruik van verschillende technieken: niet enkel archiefbeelden, maar ook animaties en reconstructies met acteurs tot deep fakes. Het brengt feiten uit het verleden létterlijk tot leven en leidt - toch bij de beste regisseurs - tot razend spannende documentaires die wegkijken als een ware thriller.USA Ruimte

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Halsey Burgund, Francesca Panetta
Verenigde Staten
2020 8 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Korte docu's | Reconstructing History

credits
Regie

Halsey Burgund, Francesca Panetta

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)