Janis: Little Girl BlueAmy Berg

Blueszangeres Janis Joplin stierf in 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. Regisseur Amy Berg brengt een intiem portret van de slimme, complexe vrouw die uit het niets opkwam en de muziekwereld voor altijd veranderde.

Ze zong kaskrakers als ‘Me and Bobby McGee’, verkocht na haar dood vier miljoen elpees en is tot op heden een voorbeeld voor vrouwelijke rockartiesten: blueszangeres Janis Joplin.
In ‘Janis: Little Girl Blue’ geeft filmmaakster Amy Berg ons een uniek inkijkje in de hoogte- en dieptepunten uit het leven van Janis Joplin. We zien een naar liefde hunkerende vrouw, die niets liever wil dan zichzelf geven aan de wereld. Als kind werd ze gepest, als puber hoorde ze nooit bij de mooie meisjes. Wanneer ze op haar zeventiende ontdekt dat ze zich met haar stem kan onderscheiden, lijkt dat een afsluiting van een moeilijke fase in haar leven. We zien haar jeugd en het succes, de staande ovaties op het popfestival Monterey in 1967 en we zien haar volledig uit haar dak gaan tijdens Woodstock in 1969. Maar de film toont ook het drugsgebruik dat haar uiteindelijk fataal wordt. Rode draad vormen fragmenten uit openhartige brieven die Janis schreef aan haar ouders en geliefden, voorgelezen door singer-songwriter Cat Power. ‘Janis: Little Girl Blue’ is een meeslepend eerbetoon aan zowel een beschadigd mens als een onverschrokken zangeres.Muziek Portret

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Amy Berg
VS
103 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

credits
Regie

Amy Berg

Producent

Amy Berg, Alex Gibney

Productiehuis

Disarming Films, Jigsaw Productions

Cinematografie

Francesco Carrozzini, Jenna Rosher

Montage

Mark Harrison, Maya Hawke, Billy McMillin, Garret Price, Brendan Walsh

Muziek

Dan Cook

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)