Kate Plays ChristineRobert Greene

In de jaren ’70 pleegde televisiepresentatrice Christine Chubbuck live op televisie zelfmoord. Regisseur Robert Greene vraagt actrice Kate Lyn Sheil zich in te leven in de rol van Chubbuck om het onvatbare te vatten.

Op 15 juli 1974 zet Christine Chubbuck tijdens een live-uitzending een pistool tegen haar hoofd en trekt de trekker over. Nu, 4 decennia later, is actrice Kate Lyn Sheil zich op vraag van regisseur Greene aan het voorbereiden voor een rol als Chubbuck. Ze reist naar Florida, gaat naar betrokken plaatsen en praat met mensen die haar kenden in een poging om het mysterie en de betekenis van Christines tragische einde te vatten.

Tegelijk probeert ze zich ook mentaal als actrice voor te bereiden op haar rol en probeert ze zich de geestestoestand van Christine helemaal eigen te maken. Ze laat openhartig zien hoe ze als actrice hiermee omgaat en dit probeert te gebruiken voor haar toekomstige vertolking.

Het is een ingenieuze manier van regisseur Robert Greene om langsheen de klassieke scheidingslijn van onderzoeksjournalistiek enerzijds en fictie anderzijds op zoek te gaan naar een substantiëlere waarheid. Net als in zijn vorige hybride documentaire ‘Actress’ wordt de persoon van de actrice het ideale kanaal om een heel complexe zaak vatbaar te maken. Of op zijn minst om het idee van ‘waarheid’ in documentaires of klassieke onderzoeksjournalistiek in vraag te stellen en te laten zien dat antwoorden van het verleden nooit eenduidig zijn, maar vol vooroordelen en veronderstellingen.
 Sterke Verhalen Portret Media

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Robert Greene
VS
112 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Robert Greene

Producent

Douglas Tirola, Susan Bedusa

Productiehuis

Faliro House, 4th Row Films

Cinematografie

Sean Price Williams

Montage

Robert Greene

Muziek

Keegan DeWitt

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)