Machine of Human DreamsRoy Cohen

“Robots zullen de volgende ‘mensen’-soort op Aarde zijn en die dag komt er misschien wel sneller aan dan je denkt.” Voor al wie nu meewarig zijn hoofd schudt en dit toch niet gelooft, kan Machine of Human Dreams een echte eye-opener zijn. Zullen robots ooit ‘echt’ intelligent zijn? En zullen wij ooit artificiële intelligentie aanvaarden? Roy Cohen zoekt naar antwoorden …

Ben Goertzel is een excentrieke technologie-goeroe opgegroeid in een hippie gemeenschap. Zowel de periode van de Vietnamoorlog als zijn passie voor science fiction motiveerde hem om op geheel eigenwijze manier te streven naar een rationele en geweldloze wereld: heel zijn leven staat  in functie van zijn eigen artificial intelligence programma OpenCog dat gebaseerd is op het menselijk brein. In 2014 ontving hij financiële hulp van de overheid van Hong Kong zodat hij OpenCog een lichaam kon geven. Een droom die uitkwam.
 
Sinds 2010 heeft regisseur Roy Cohen – afgestudeerd magna cum laude van Harvard University in Neurowetenschappen en Filmstudies – verschillende filosofen en wetenschappers geïnterviewd over de toekomst van technologie. Hij volgt de excentrieke Ben en ziet samen met hem hoe OpenCog een lichaam krijgt, maar ook hoe Bens verleden hem achtervolgt en twijfel zaait over de toekomst van het project. Want hoe weet je nu wanneer zo’n artificieel programma slaagt? Zal een A.I.-programma zoals OpenCog ooit “echt” intelligent zijn? En vooral, wie zal dit bepalen?
 Wetenschap Maatschappij

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Roy Cohen
VK
90 min.
Engels, Japans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Roy Cohen

Producent

Mike Lerner, Roy Cohen

Productiehuis

Roast Beef Productions

Cinematografie

Richard Gillespie

Montage

Gregor Lyon

Muziek

Ellyott

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)