March of the Penguins 2: The CallLuc Jacquet

In 2006 won het prachtige 'March of the Penguins' verdiend de Oscar voor Beste Documentaire. Regisseur Luc Jacquet keert terug met een even verbluffend vervolg, met deze keer een jong pinguïnnetje als centraal personage. We volgen de schattige kleine pinguïn die voor het eerst zijn roeping voelt en vertrekt op een ijzige reis vol gevaar en obstakels.

Hoe voelt het om te leven in een diepvriezer? Wat zit er achter dat krachtige instinct van de pinguïn waardoor hij op tocht gaat en weet te overleven? We kijken mee door ogen van een jonge pinguïn die voor het eerst zijn roeping voelt en vertrekt naar een onbekende bestemming. We zien hoe de kleine pinguïn zijn weg baant door het krakende ijs en het ijzige water en leven mee met zijn gedachten, zijn angst en zijn opluchting. Een film over een verbluffende tocht vol uitdagingen.

Na twee maanden filmen in ijzingwekkend koude weersomstandigheden op Antarctica, keert Luc Jacquet terug met een tweede documentaire die het leven van de pinguïns vastlegt op beeld. En wat voor beeld! Er werd gefilmd langs alle kanten: via drones en vanuit onderzeeërs en dit alles in high-definition 4K. Waar de moedige filmmaker in de eerste film focuste op het paringsritueel van de pinguïn, ontdekt hij in de tweede de “roeping” van dit prachtig dier. Ondanks de gevaren die het diertje tegenkomt – zowel door roofdieren als door de effecten van de klimaatverandering – is de film vooral een ode aan vrijheid, schattigheid en lichtheid. Vergeet geen warme trui aan te doen!Mild komisch Ecologie

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Luc Jacquet
Frankrijk
82 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Young Docs

credits
Regie

Luc Jacquet

Producent

Yves Darondeau, Christophe Lioud, Emmanuel Priou

Productiehuis

Bonne Pinoche Production

Cinematografie

Jerome Bouvier, Yanick Gentil, Luc Jacquet, Laurent Chalet, Jerome Maison Editor: Charlene Gravel

Montage

Charlene Gravel

Muziek

Cyrille Aufort

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)