Marching in the DarkKinshuk Surjan

In landelijke gebieden in India is het aantal zelfdodingen onder boeren hoog. Een groep vrouwelijke landbouwers die onlangs hun man hebben verloren, beslissen een plaatselijke psycholoog en activist te ontmoeten om hun verhalen en problemen te delen en anderen te helpen in hun verdriet. Door die daad van stille rebellie tegen een patriarchale samenleving vindt de 28-jarige in zichzelf gekeerde Sanjeevani de moed om zelfredzaam te zijn. Een beklijvend verhaal over veerkrachtige vrouwen. 

Tegen de achtergrond van stijgende zelfdodingscijfers onder boeren in India ontdekt de jonge weduwe Sanjeevani kracht, vreugde en kameraadschap in een groep veerkrachtige vrouwen die delen in haar verlies. Tijdens sessies met een plaatselijke psycholoog geeft ze haar verdriet een plaats, doorbreekt ze sociale taboes en streeft ze naar financiële onafhankelijkheid en een betere toekomst voor haar kinderen. Ondanks nieuwe zelfdodingen in haar gemeenschap, haalt ze kracht uit de confrontatie met haar verdriet en het helpen van andere vrouwen in een sterk patriarchale samenleving.
 
Deze vertoning wordt gevolgd door een nagesprek (in het Engels) met regisseur Kinshuk Surjan, het hoofdpersonage Sanjeevani Bhure en Arya Rothe de Indische coproducent.

 

 

 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de beste Belgische documentaires van het voorbije jaar in een erg gevarieerde selectie: meeslepende verhalen over mensen die leven voor hun passie, of het nu gaat om wielrennen, circuit rijden of zeemeerminnen, maar ook maatschappelijk indringende verhalen over illegale adoptie, de gevaren van kritiek onder Poetin, de link tussen jazz en dekolonisatie of de abominabele toestanden in de gevangenis van Vorst. Tot slot zijn er ook films met een meer filosofische insteek over de vergankelijkheid van het menselijk lichaam of de impact van beeldvorming. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.Andere culturen Economie

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een nagesprek regisseur Kinshuk Surjan, het hoofdpersonage Sanjeevani Bhure en Arya Rothe de Indische coproducent.

Info

REGIE Kinshuk Surjan
België
2024 108 min.
Marathi gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Kinshuk Surjan

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)