MotherKristof Bilsen

In Thailand staat een uniek verzorgingstehuis voor Europeanen met vergevorderde Alzheimer. Met veel liefde zorgt de Thaise Pomm er dag en nacht voor de Zwitserse Elisabeth, een één-op-éénverzorging die in Europa onbetaalbaar zou zijn. Het lijkt een win-win situatie, maar Pomm mist haar eigen familie. Een prachtige en ontroerende reflectie over de zorgende rol, moederschap en een onverwachte vorm van mantelzorg.

Eén-op-één aandacht en verzorging. Dat is wat mensen met vergevorderde dementie nodig hebben en wat de Thaise verzorgers in Chiang Mai kunnen aanbieden. Pomm ontfermt zich liefdevol over Elisabeth in deze laatste fase van haar leven. Ze hebben een erg nauwe band. Maar door haar job kan Pomm haar eigen drie kinderen amper zien en dat weegt zwaar op haar gemoed. ’s Nachts vertrouwt ze Elisabeth haar angsten toe. Gefilmd met een uiterst attente observationele aanpak reflecteert de film over de rol van (zorgende) moeder. Wat zijn we verschuldigd aan onze kinderen én aan onze moeders? Is dit soort medisch toerisme een manier om alzheimer-patiënten met waardigheid en liefde te omringen? En wat met de waardigheid en liefde van de Thaise zorgverstrekkers … Een pakkend portret dat je niet snel zal vergeten.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Nederlands gesproken of ondertiteld Gezondheid Maatschappij

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

Filminfo

REGIE Kristof Bilsen
België
2019 82 min.
Thais gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Kristof Bilsen

Producent

Kristof Bilsen

Productiehuis

Limerick Films

Cinematografie

Kristof Bilsen, Marko Milovanovic, Chutimon Sonsirichai

Montage

Maarten Janssens

Muziek

Kyle Bobby Dunn

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)