Mr. Bachmann and His ClassMaria Speth

Zijn leerlingen zijn tussen de twaalf en de veertien jaar, ze komen samen uit meer dan twaalf landen, sommigen spreken amper Duits. Maar meester Bachmann zoekt naar dat wat hen verenigt, hij prikkelt hun verbeelding en inspireert met muziek en taal. Hij heeft niet alleen de taak om deze jongeren de nodige dosis wiskunde, taal en wetenschap aan te leren, hij moet ze ook klaarstomen voor de volgende graad en bij uitbreiding, het leven. Deze Zilveren Beer winnaar is een warme hommage aan het soort leerkracht dat je ieder kind toewenst.

Stadtallendorf, een fabrieksstadje van zo’n 20.000 inwoners in het Duitse binnenland, werd in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s werd uitgekozen om er hun wapenfabrieken te bouwen. Zo’n 17.000 mensen dwangarbeiders werden naar de stad gebracht. Na de oorlog bleef de industrie intact en kwamen daar nog Poolse en Turkse gastarbeiders bij. Vandaag heeft 70% van de inwoners een migratie-achtergrond. Die uitzonderlijk diverse mix is ook terug te vinden in de klas van meester Bachmann. Zijn leerlingen zijn tussen de 12 en de 14 jaar, ze komen samen uit meer dan 12 landen, sommigen spreken amper Duits. Bachmann heeft niet alleen de taak om deze jongeren de nodige dosis wiskunde, taal en wetenschap aan te leren, hij moet ze ook klaarstomen voor de volgende graad en bij uitbreiding, het leven. Dat doet hij met veel geduld, fantasie, muziek en vooral: liefde voor het vak. Mr. Bachmann and His Class is een monumentaal portret dat geen seconde verveelt en een hoopvolle blik op de samenleving van morgen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Coming of age Vluchtelingencrisis Opvoeding

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Maria Speth
Duitsland
2021 217 min.
Duits gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Maria Speth

Productiehuis

Madonnen Film GmbH, Maria Speth, Brigit Mulders

Cinematografie

Reinhold Vorschneider

Montage

Maria Speth

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)