Musee de l'inconnuIef Spincemaille, Kurt d’Haeseleer

Ief Spincemaille, officieel benoemd tot Leuvens Stadskunstenaar, maakte vorig jaar een tijdelijke installatie op het grasveld van Sint-Maartensdal. Op precies dezelfde plek vindt de gratis openluchtvertoning plaats van de film over dit project en de ontmoetingen die het teweegbracht.

Vorig jaar in september bouwde Leuvens Stadskunstenaar Ief Spincemaille op het grasveld van het wooncomplex Sint-Maartensdal een klein aarden museum. De collectie van het museum bestond uit maquettes en replica’s van eigen werk die hij de laatste vier jaar maakte over licht, lucht, onmetelijke afstanden en de horizon. Spincemaille ontving heel wat bezoekers in het museum en dwaalde ook zelf uren van deur tot deur.

Mensen brachten voedsel, riepen dingen vanop de balkons en nodigden hem uit om te blijven slapen. Na twee weken ging het museum dicht. Het spiegelend dak van het museum werd verwijderd zodat de regen het aarden bouwwerk terug kon overleveren aan de natuur. Musee De l’inconnu was een zoektocht naar het onbekende in een voor een kunstenaar onbekende wereld. Deze reis werd gefilmd en verwerkt tot een kortfilm, die op 4 mei zal worden getoond op groot scherm, op het grasveld waar eerder het museum stond. Het publiek zal niet alleen kunnen plaatsnemen op het grasveld maar ook kunnen kijken vanop de balkons van de bewoners van Blok 1, dezelfde plaats waar zij het project zagen ontstaan en vergaan.

Openluchtscreening 4 mei - 21u00 Grasveld Sint-Maartensdal / Minckelersstraat 64 (Gratis toegang)Maatschappij

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Ief Spincemaille, Kurt d’Haeseleer
België
20 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Ief Spincemaille, Kurt d’Haeseleer

Cinematografie

Iwona Pom & Ann Minnen

Montage

Kurt d’Haeseleer

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)