My Old SchoolJono McLeod

De 16-jarige Brandon Lee lijkt een modelstudent: goede punten, vriendelijk tegen iedereen en een echte ster tijdens het schooltoneel. Alleen is hij niet wij hij beweert te zijn. Hoe ver zou jij gaan voor een tweede kans om je droom te verwezenlijken? Wie is Brandon Lee echt? En waarom deed hij zich anders voor? Een bijzonder creatieve, grotendeels geanimeerde documentaire, die nogmaals bewijst dat de realiteit soms vreemder is dan fictie.

In 1993 verhuist Brandon na de tragische dood van zijn moeder, een operazangeres in Canada, naar zijn grootmoeder in Glasgow, Schotland. Ondanks de wat vreemde eerste indruk die hij maakt in zijn nieuwe middelbare school, bouwt hij langzaam maar zeker een fameuze reputatie op bij klasgenoten en leerkrachten. Zijn omgeving leert hem kennen als een extreem intelligente tiener die ervan droomt om dokter te worden, een populaire jongen die zich ontfermt over gepeste medeleerlingen, en de ster van het schooltheater. Pas tijdens zijn universitaire studies komt de waarheid aan het licht. Het ongewone, doch waargebeurde verhaal wou Brandon nu eindelijk vertellen, op voorwaarde dat hij niet in beeld kwam. Regisseur Jono McLeod kwam met een creatieve oplossing: de stem van acteur/regisseur Alan Cumming, animatie in gepaste jaren 90’s-stijl, uniek beeldmateriaal, en getuigenissen van geamuseerde klasgenoten en leerkrachten. Mcleod blikt met deze vermakelijke documentaire bijna 30 jaar na de feiten zonder rancune terug op bijzondere herinneringen en alle gemiste hints naar de grote leugen van Brandon.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Sterke Verhalen Geanimeerde docu Spannend

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 27.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

Filminfo

REGIE Jono McLeod
VK
2022 104 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Jono McLeod

Producent

John Archer, Olivia Lichtenstein

Productiehuis

Hopscotch Films

Cinematografie

George Geddes

Montage

Berny McGurk, Jono McLeod

Muziek

Shelly Poole

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)