My Year of Living MindfullyJulian Harvey, Shannon Harvey

Mindfulness. Het lijkt tegenwoordig wel een wondermiddel: we moeten mindful eten, sporten, mediteren… Is het gewoon een hype? Of kan het echt je leven veranderen? Journaliste Shannon Harvey -zelf geen believer- neemt de proef op de som en besluit één jaar mindful te leven. Ondertussen documenteert ze haar vooruitgang en laat zich begeleiden door een schare van dokters en psychologen.

Een jaar lang mindful proberen te leven. En kijken wat er dan gebeurt. Harvey liet haar hersenen binnenstebuiten keren voor en na haar experiment en sprak met specialisten over de hele wereld. Ze ontmoet ook mensen voor wie mindfulness een oplossing heeft geboden en praat over hun ervaringen. Harvey hoopt voorzichtig dat meditatie ook verlichting kan brengen tegen haar eigen slapeloosheid en auto-immuunziekte. Maar levert een jaar lang mindful leven wel de resultaten op die ze verwachtte? Die staan immers hooggespannen want de verkondigde lijst van voordelen is lang: het verminderen van stress, boosten van je brein of zelfs bestrijden van depressie: u vraagt, wij mediteren.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Wetenschap Gezondheid Psychologie

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 26.09 wordt voorafgegaan door een groepsmeditatie en een gesprek met David Dewulf (Instituut voor Aandacht & Mindfulness)

Filminfo

REGIE Julian Harvey, Shannon Harvey
Australië
2019 90 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Julian Harvey, Shannon Harvey

Producent

Julian Harvey, Shannon Harvey

Productiehuis

Elemental Media

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)