Need for MeatMarijn Frank

Marijn is een jonge, Amsterdamse moeder en een zelfverklaarde vleesjunkie. Ze stelt zich echter zelf vragen bij haar liefde voor vlees. Waarom is er zo een verschil tussen het dier en het abstracte stuk vlees op je bord? Het recht in de ogen kijken van haar biefstuk blijkt moeilijker dan gedacht.

Marijn Frank probeert van haar vleesverslaving af te geraken en gaat in Need for Meat op zoek naar antwoorden. In deze persoonlijke en verhelderende zoektocht maakt ze gebruik van tal van methodes zoals op stage gaan bij een koeienslachterij, het bezoeken van een kippenfokkerij, gesprekken met een psycholoog en een ontmoeting met een knappe chef-kok. Nieuwe kennis en indrukken blijven rondspoken in haar hoofd. De zoektocht leidt tot grappige maar zeker ook leerrijke resultaten.

Need for Meat onderzoekt morele waarden, hypocrisie en de symbolische waarde van vlees. Waarom hebben we geen probleem met het opeten van een stuk vlees maar wel met het zelf doden van een dier? Marijn Frank vindt dat ze zelf ook vaak te snel voor vlees kiest en dat zet haar aan tot nadenken. In Need For Meat staat ze voor de moeilijke keuze tussen haar persoonlijke liefde voor vlees en de rationele argumenten tegen de vleesindustrie. Smakelijk Ecologie Psychologie

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Marijn Frank
Nederlands
74 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Marijn Frank

Producent

Carolijn Borgdorff

Productiehuis

IDTV Docs

Cinematografie

Adri Schrover

Montage

Riekje Ziengs

Muziek

Alex Simu

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)