New Talent Showcase

ARTES powered by SABAM, sinds vele jaren partner van DOCVILLE, ondersteunt de audiovisuele auteurs onder meer door beurzen - een financiële ondersteuning voor jonge filmmakers. Ook nieuw filmtalent wordt begeleid door ARTES. Dit jaar pakt ARTES opnieuw uit met een New Talent Showcase. Een aantal recente korte documentaires gemaakt door nieuw en veelbelovend talent krijgen zo een plaats in het DOCVILLE-programma.

Volgende kortfilms worden vertoond:

 

Klein Boekarest

regie: Sam geyskens / DOP: Kris Van Den Bluck // Montage: Lawrence P Foley

Elke weekend worden de snelwegparkings in West Europa overspoeld met duizenden Oost-Europese truckchauffeurs. “Klein Boekarest” is een tragikomische documentaire over een van de parkings waar Oost-Europese chauffeurs hun vrije weekends spenderen, in een poging om hun gemis naar familiale warmte draaglijker te maken.


Andrew A Strong Courageous Warrior

regie: A. Liparoto // Montage: A. Liparoto, Judy Landkammer, Eva Giolio

Een voyeuristische kijk op het dagelijkse leven van Andrew en Abigail. Ze worden steeds meer als één, afwisselend tussen man en vrouw. Wie is de echte?


360

regie: Bob Meert / DOP: Thomas Verbruggen, Bob Meert, Ischa Clissen / Montage: Bob Meert

In 360 wordt het verhaal verteld van een Molenbeekse atletiekclub, die in hartje Brussel allochtone jongeren en immigranten de kans geeft zich te ontwikkelen als atleet en als mens. We maken kennis met de spilfiguren die het functioneren van deze club mogelijk maken.Kunst

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

Programmaonderdeel

Te Gast