Noma, my Perfect StormPierre Deschamps

Een openhartige kijk in de keuken van het wereldberoemde restaurant Noma én in het hoofd van zijn geniale culinaire vernieuwer Rene Redzepi.

Jarenlang was het restaurant Noma alleenheerser in de culinaire wereld. Het Deense restaurant werd tot vier maal toe verkozen tot Beste Restaurant ter Wereld. De man achter dit succesverhaal is chef Rene Redzepi. Als zoon van een immigrant voelde hij zich vaak wat verstoten, totdat hij –ironisch genoeg- wereldfaam verwierf als baken van de ‘pure, Noorse keuken’. Want Noma staat niet enkel voor verrukkelijk eten. Het draait allemaal om de intense zoektocht om de unieke lokale smaken en plaatselijke ingrediënten te verwerken in een perfect recept. Redzepi wil dat mensen op hun bord kunnen proeven waar ze zijn en welk seizoen het is.

De film volgt Redzepi in een tumultueuze periode, waarbij duidelijk wordt dat er in de top van de culinaire wereld geen enkele marge is voor fouten en dat een torenhoge reputatie een zware last kan zijn. Het is verhelderend om te zien dat achter de bijna goddelijke reputatie die foodies wereldwijd toedichten aan Redzepi er een gewone man schuilgaat, die vooral gedreven wordt door de passie om iets nieuws te brengen. Een passie die afspat op het grote scherm: het is een genot om een team in de keuken te zien functioneren als één samenhangend organisme en de verrukkelijke beelden van de gerechten zullen gegarandeerd je het water in de mond doen lopen. Smakelijk Portret

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Pierre Deschamps
VK
100 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Pierre Deschamps

Producent

Etta Deschamps Thompson

Productiehuis

Documentree Films

Cinematografie

Pierre Deschamps

Montage

Mike Brook

Muziek

Frans Bak, Keld Haaning Ibsen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)