Onsterfelijk via AI - Droom of nachtmerrie?

Wat als een digitale versie van jezelf na je dood kan blijven voortbestaan? Je gezicht, je stem, maar ook herinneringen of anekdotes worden geregistreerd. Is het denkbaar dat je achterkleindochter over honderd jaar met jouw avatar kan praten over het leven in 2024? Of dat een moeder van een overleden peuter kan spreken met haar nu “digitaal opgegroeide” kind? En willen we dat?

 

Panelgesprek met prof. Marnix Verduyn (Declaratieve Talen en Artificiële Intelligentie, KU Leuven), Katleen Gabriels (moraal- en techniekfilosofe, Universiteit Maastricht) en Zoë Ghyselinck (postdoctoraal onderzoeker moderne en hedendaagse representaties van communicatie met de doden, KU Leuven)

Moderatie door Pieter Gordts (journalist De Morgen)


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

De laatste jaren heeft DOCVILLE van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Naast filmvertoningen met in- of uitleidingen, zijn er de DOCVILLE+ sessies: debatten en panelgesprekken rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.
ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Vertoningen
Deze DOCVILLE PLUS sluit aan bij Eternal You en gaat door op zon 24.03 om 11:30 in Auditorium Vesalius (aansluitend bij de film).
Toegang enkel voor ticketshouders van de bijbehorende film.

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS | ScienceVille