OverseasSung-A Yoon

Ze zijn met erg veel, de Filipijnse vrouwen die als huishoudhulp naar het buitenland gaan. Vaak is het een sprong in het duister, waarvoor ze alles moeten achterlaten, ook hun man en kinderen. Met begrip en tederheid volgt de camera de vrouwen tijdens een opleiding die hen moet voorbereiden op een onzekere toekomst. Niet het verwachte verhaal van sociale uitbuiting, maar een verhaal van vrouwelijke vastberadenheid en kameraadschap.

Wat doe je tegen een treiterende bazin of een handtastelijke baas? Hoe poets je elk hoekje grondig en verzorg je een baby die niet de jouwe is? De jonge vrouwen leren het allemaal voor hun vertrek in het opleidingscentrum. Via rollenspelen en lessen proberen ze zich te wapenen tegen het leven in het buitenland, waar ze vaak de speelbal zijn van hun werkgevers. Ze horen de griezelverhalen over bizarre arbeidsomstandigheden waar ze mogelijk in terecht komen en de eenzaamheid die hen ongetwijfeld te wachten staat. Toch laten ze zich niet uit het lood slaan. Vastberaden om hun familie met hun inkomen een beter leven te kunnen bieden, zetten ze door. Overseas werd geselecteerd op heel wat internationale filmfestivals, van Locarno tot Warshau, en viel er zelfs in de prijzen. Regisseur Sung-A-Soon kreeg op de 35ste editie van het Filmfestival van Warschau de Prijs voor Beste Documentaire.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 02.10 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur

Filminfo

REGIE Sung-A Yoon
België
2019 90 min.
Engels, Filipijns gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Sung-A Yoon

Producent

Isabelle Truc, Hanne Phlypo, Quentin Laurent

Montage

Dieter Diependaele

Muziek

Frederic Verrieres

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)