Propaganda: The Art of Selling LiesLarry Weinstein

Propaganda is van alle tijden. Van muurschilderingen tot nazi-propaganda, van Alexander de Grote tot “fake news”. In een wervelende reis doorheen de tijd worden de strategieën achter propagandistische campagnes uit heden en verleden ontmaskerd. Niet alleen de propaganda tijdens cruciale historische gebeurtenissen, maar ook de kleinere verhalen die ons dagelijkse leven binnensluipen.

Trump als muze, het is eens wat anders. Toch liet Larry Weinstein zich door de Amerikaanse president inspireren. Het ongeloof bij het horen van Trumps uitspraken of lezen van zijn tweets deed de regisseur in de pen kruipen. Het resultaat is Propaganda: The Art of Selling Lies, een visuele staalkaart van propaganda door de eeuwen heen. Weinstein schetst uitgebreid de geschiedenis en koppelt die aan het heden in een vlotte montage en strak tempo. Hij interviewt ook kunstenaars als Ai Weiwei, die zich tegen het Chinese regime keerde, en Jim Fitzpatrick, ontwerper van de bekende Che Guevara-vlag. Propaganda toont aan dat leugens nog nooit zo goed vermomd waren, en demonstreert hoe die leugens bijna ongemerkt de nieuwe waarheid worden.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Weten & Geweten

Een opmerkelijke reeks films die een kritische blik op de maatschappij werpen, een actueel onderwerp aanhalen of een wetenschappelijk vraagstuk opentrekken … Kortom: films die je stof tot nadenken geven en je kritische geest aanscherpen. De winnaar van deze competitie krijgt van de DOCVILLE-jury de Weten & Geweten Prijs.Media Politiek Economie

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Larry Weinstein
Canada
2019 92 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Larry Weinstein

Producent

Sonya Di Rienzo, Aeschylus Poulos, Mathias von der Heide, Bernd Wilting

Cinematografie

John M. Tran

Montage

David New

Muziek

Andreas Schäfer, Raffael Seyfried

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)