Recorder: The Marion Stokes ProjectMatt Wolf

Een Amerikaanse vrouw nam jarenlang het nieuws op. Al het nieuws, 24 uur per dag, gedurende meer dan 30 jaar. Ze wou consequent registreren hoe de media de werkelijkheid presenteert. Haar unieke nalatenschap van ongeveer 840.000 uur aan beeldmateriaal is de aanleiding om haar eigenzinnige levenswerk betekenis te geven in een even eigenzinnige documentaire.

In 1979, wanneer de gijzelingsactie van tientallen Amerikanen in Iran aan de gang is, drukt televisieproducent Marion Stokes op het opnameknopje van haar videorecorder. Ze zal nooit meer stoppen met het opnemen van het nieuws, tot aan haar door in 2012. Al. Het. Nieuws. 24 uur per dag leggen tot wel acht videorecorders de werkelijkheid vast zoals die gepresenteerd wordt door de Amerikaanse televisie. Niet zomaar een absurde hobby: ze is gefascineerd door de manier waarop het nieuws wordt gevormd (en vervormd), hoe narratieven in de loop van de verslaggeving voor onze ogen veranderen, vaak zonder we het doorhebben. Ze verzamelde gedurende haar leven meer dan 840.000 uur aan film. Ook registraties van haarzelf, wanneer ze te gast in televisiestudio’s. Haar levensverhaal - verteld door vroegere vrienden en collega’s - wordt gedocumenteerd door beelden uit haar onvoorstelbare archief, een doorsnee van 30 jaar Amerikaanse nieuwsuitzendingen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Een selectie documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden, verrijken en onderzoeken. Dit jaar vallen de knappe immersieve docus op: documentaires die observeren zonder oordeel of veel uitleg, films die de kijker meenemen naar een volledige visuele onderdompeling in een andere wereld, met ruimte voor een eigen invulling en ervaring.Media USA Maatschappij

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Matt Wolf
VS
2019 87 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Matt Wolf

Producent

Kyle Martin, Andrew Kortschak, Walter Kortschak

Cinematografie

Chris Dapkins, Matt Mitchel

Montage

Keiko Deguchi

Muziek

Owen Pallett

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)