RiverJennifer Peedom

Rivieren zijn de levensaders van onze aarde, maar ook van de geschiedenis van de mensheid. Doorheen de tijd hebben rivieren onze landschappen gevormd en onze cultuur vormgegeven. Met een buitengewone cinematografie en een indrukwekkende soundtrack toont deze film rivieren vanuit perspectieven die nog nooit eerder gezien zijn. Een muzikale en cinematografische ode aan hun kracht, diversiteit, transformerende vermogen en onmisbaarheid voor ons als mens.

In 2018 stond Jennifer Peedom op DOCVILLE met de majestueuze documentaire Mountain, een film die enorm veel respons kreeg wereldwijd. In het tweede deel van de geplande trilogie koos ze voor een element dat levensnoodzakelijk is voor de mens: water. Meer specifiek spitste ze toe op rivieren, omdat water in die vorm de grootste impact heeft op ons bestaan. Een reis doorheen ruimte en tijd, verspreid over zes continenten, met een adembenemende cinematografie, de vertelstem van Willem Dafoe en een indrukwekkende soundtrack, van Bach tot Jonny Greenwood en Radiohead.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Outside the Dox is de kleurrijke thuishaven van documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden en verrijken. Zo zijn er niet-narratieve films die de kijker onderdompelen in een bijzonder universum, of het nu een koeienstal is of een Russische metro. Maar ook films die op een erg creatieve manier doen nadenken over grotere kwesties als kapitalisme in China of de verontrustende militarisering van de ordediensten in de VS. Visueel Verbluffend Natuur

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Jennifer Peedom
Australië
2021 75 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Jennifer Peedom

Script

Jennifer Peedom, Robert MacFarlane

Montage

Simon Njoo

Muziek

Radiohead, Jonny Greenwood, Richard Tognetti, and William Barton

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)