Super Size Me 2: Holy ChickenMorgan Spurlock

Toen het in de publieke opinie eindelijk doordrong dat fastfood echt ongezond is, stond de industrie voor een uitdaging: gezondere voeding aanbieden. Of...op zijn minst de schijn ervan ophouden. Plots werden slaatjes verkocht en blonken er foto’s van verse groenten aan de muren van fastfoodketens. Morgan Spurlock treedt zelf in de sporen van een fastfood restauranthouder en onthult de misleidingstrategieën die worden toegepast.

In 2004 zorgde documentairemaker Morgan Spurlock voor heel wat ophef met Super Size Me. Hij ondervond daarbij aan den lijve hoe ongezond fastfood eigenlijk is. De funeste resultaten: torenhoge cholesterolwaarden en een gewichtstoename van maar liefst 11,1 kilo op 30 dagen tijd. Dokters waarschuwden hem voor de gevaren van zijn fastfood-dieet. Meer dan tien jaar later lijkt er een hele omslag gemaakt: fastfoodketens bieden naast burgers ook salades aan en op het menu prijken enkel ‘verse’ en ‘natuurlijke’ gerechten ‘zonder additieven’ en ‘artisanaal bereid’. Spurlock gaat na hoeveel er écht veranderd is. Zijn onderzoek voert hij niet langer als consument, maar hij richt zijn eigen kippenrestaurant op. Zo onthult hij niet alleen de gewiekste strategieën van fastfoodketens, maar ook hoe kleine pluimveeboeren gekortwiekt worden door de ‘Big Chicken’, die de bestaande pikorde angstvallig willen handhaven. Lichtverteerbaar infotainment dat zogenaamd gezond fastfood ontmaskert.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

It's the economy stupid

Economie. Voor velen staat dit synoniem met de laatste pagina’s uit de krant die steevast worden overgeslagen. En toch speelt economie een fundamentele rol in ieders leven: heb ik werk? Waarom zijn de huizen zo duur? Hoe kan een volledig land failliet gaan? Willen of niet: it’s the economy, stupid! DOCVILLE belicht het thema langs verschillende kanten. Het programma bevat films rond macro-economische thema’s, van films over kleinschalige experimentele economische projecten tot films waarin we kennis maken met de intrigerende wereld van de zogenaamde ‘gedragseconomie’. Economie Psychologie Gezondheid Maatschappij Mild komisch

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Morgan Spurlock
VS
2017 93 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

It's the economy stupid

credits
Regie

Morgan Spurlock

Productiehuis

Snoot Entertainment

Cinematografie

David Vlasits

Montage

Pierre Takal

Muziek

Jeff Meegan, David Tobin

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)