Ten Billion, What's on your Plate?Valentin Thurn

In 2050 zal de wereldbevolking gestegen zijn tot een hallucinante 10 miljard mensen. Hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen gevoed kan worden? Bestsellerauteur en ‘food-fighter’ Valentin Thurn gaat op zoek naar oplossingen voor dit nijpende probleem.

Een groot deel van ons huidige voedsel wordt geproduceerd in grootschalige massaproductie, waardoor de basis van onze voedselbronnen net in gevaar dreigt te komen. Zijn er andere opties, die economisch én ecologisch verantwoord zijn? Valentin Thurn, die met ‘Taste the Waste’ eerder een spraakmakende documentaire over voedselverspilling maakte, reist de wereld rond op zoek naar oplossingen.

Hij bezoekt bio-boeren, maar ook commerciële slachthuizen, speculanten van de grootschalige landbouwindustrie en lokale stadslandbouwprojecten. In India bezoekt hij een zadenbank, waarvan de lokale bevolking beweert dat hun eigen gewassen veel beter bestand zijn tegen de voortdurende overstromingen dan de gemuteerde gewassen van multinationals als Bayer en Monsanto. In Thailand neemt hij een kijkje bij een insectenboerderij en hij steekt zijn licht op bij verschillende privé-initiatieven in Engeland, Duitsland en de VS. Turn raakt overtuigd dat er maar twee mogelijkheden zijn om de problemen van de toekomst het hoofd te bieden: kleinschalige, duurzame landbouw en het eten van lokaal geproduceerd voedsel.

De vertoning van 3 mei wordt gevolgd door de DOCVILLE+ Sessie 'Betekent de Overbevolking onze ondergang?'. Dit debat is gratis toegankelijk.
(Klik hier voor meer info)Ecologie Economie Maatschappij Politiek

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Valentin Thurn
Duitsland
102 min.
Engels, Duits, Hindi, Japans, Portugees gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Valentin Thurn

Producent

Jürgen Kleinig, Tina Leeb

Productiehuis

Alte Celluloid Fabrik GbR

Cinematografie

Hajo Schomerus

Montage

Henk Drees

Muziek

Dürbeck & Dohmen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)