The Amazing Johnathan Documentary (afgelast) Ben Berman

Elke documentairemaker droomt van het perfecte verhaal rond een droompersonage. Regisseur Ben Berman wreef dan ook in zijn handen toen hij hoorde van The Amazing Johnathan, een goochelaar met een terminale diagnose die toch blijft leven. Maar niets is wat het lijkt in deze intrigerende, doldwaze meta-documentaire over waarheid en illusies.

In 2014 kreeg de bekende illusionist The Amazing Johnathan het verdict: door een ongeneeslijke hartaandoening had hij nog maar een half jaar te leven. Johnathan, vooral bekend om zijn extreme podiumacts en dito levensstijl, stopt noodgedwongen met optreden. Maar drie jaar later leeft hij nog steeds en maakt hij zelfs een comeback. Geïntrigeerd begint regisseur Ben Berman aan een documentaire over de illusionist. Maar hij is blijkbaar niet de enige. Al snel duiken verschillende andere filmploegen op die Johnathan willen volgen. Terwijl hij blijft filmen, stelt Berman zich steeds meer vragen. Klopt het verhaal over de ziekte wel? Of trapt hij in een extreme stunt van de illusionist? En zijn zijn eigen methodes en motieven als documentairemaker eigenlijk wel correct? Een duizelingwekkende spiraal rond thema’s als waarheid en illusie - in het leven en tijdens het filmmaken - en de ultieme vraag: wie bedot nu eigenlijk wie?


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Portret Mild komisch Sterke Verhalen USA

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Ben Berman
VS
2019 92 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Ben Berman

Productiehuis

Ben Berman, Amanda Marshall, Jacob Perlin, Miranda Bailey, Russell Groves

Cinematografie

Dan Adlerstein, Ben Berman

Montage

Scott Evans, Ben Berman

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)