The Emperor's New ClothesMichael Winterbottom

Een ramenwasser moet 300 jaar werken om te verdienen wat de CEO van zijn bedrijf verdient… in een jaar. Deze steeds groeiende ongelijkheid is wat Russell Brand aanklaagt in deze correct getitelde The Emperor’s Clothes, een verwijzing naar blindheid voor de waarheid.

De economische crisis van 2008 heeft een zware tol geëist, vooral dan op de bevolking die na een strenge besparingspolitiek veel is verloren. Waar Brand het moeilijk mee heeft is dat de CEO’s van de grootbanken en grote bedrijven hun bonussen echter hebben behouden en hun uiterste best doen om belastingen te vermijden.

De wereldbekende, Britse comedian en activist Russell Brand werkt samen met regisseur Michael Winterbottom om in The Emperor’s New Clothes de economische ongelijkheid en de resultaten van de financiële crisis aan te klagen. Het komedisch gehalte maar ook de eigen kennis van Brand bij dit serieuze thema maakt dit een zeer aangename maar toch leerrijke documentaire om te kijken. De documentaire voelt ontzettend oprecht, een ware woedekreet tegen de politieke en economische elite.Politiek Mild komisch Economie

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Michael Winterbottom
Frankrijk, VK, VS
101 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Michael Winterbottom

Producent

Melissa Parmenter

Productiehuis

Revolution Films

Cinematografie

James Clarke

Montage

Marc Richardson

Muziek

Joel Cadbury

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)