The Fruit HuntersYung Chang

Als je bij één film een hand door het scherm zou willen steken, dan was het bij deze fascinerende reis langs de verrassend onbekende wereld van fruitjagers. Bekroond filmmaker Yung Chang neemt je mee op een culturele fruitreis. Hij ontdekt niet alleen véél fruit, maar ook wat het betekent om fruitjager te zijn. Het is immers hallucinant wat sommige mensen over hebben voor (het vinden van) het perfecte fruit …

The Fruit Hunters zet niet alleen de ongelooflijke variëteit aan exotisch fruit in de kijker, maar toont wat het betekent om erdoor geobsedeerd te zijn. Van in het prachtige Umbria, tot in de warme jungles van Borneo, tot zelfs in je eigen achtertuin, fruit-fanatieken zijn overal te vinden. Regisseur Yung Chang gaat op zoek naar de beleving van de fruitjager. De zoete, maar gezonde reis gaat voorbij diverse culturen en prachtige gebieden. De kijker maakt kennis met verschillende fruitjagers, waaronder filmster/fruit-fanatiek Bill Pullman. 
 
Het is verrassend hoe een schijnbaar dagdagelijks onderwerp als fruit zo’n een onbekend en meeslepend verhaal kan brengen. The Fruit Hunters verandert de wijze waarop we kijken naar fruit. Hij plaatst dit exotische fruit-verhaal tegenover de commercialisatie ervan. Op zoek naar de perfecte soort appel of banaan voor export, creëerde de sector een monocultuur dat de fruitdiversiteit in gevaar bracht. Het werk van de fruitjagers, de beschermers van de fruitdiversiteit, groeide uit tot een fulltime obsessie. Regisseur Yung Chang maakte eerder furore met zijn bekroonde documentaire Up the Yangtze (2007) en brengt met The Fruit Hunters een film om duimen en vingers van af te likken.
 
Na de vertoning op 26/3 volgt de DOCVILLE² activiteit Exotic Fruit Tasting.
Tickets voor de film + fruit tasting kan u hier kopen.
 Smakelijk

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Yung Chang
Canada
95 min.
Engels, Italiaans, Spaans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Food for thought

credits
Regie

Yung Chang

Producent

Bob Moore, Mila Aung-Thwin, Kat Baulu

Productiehuis

Eyesteelfilm

Cinematografie

Mark Ellam

Montage

Hannele Halm, Omar Majeed

Muziek

Olivier Alary

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)