The Gig is UpShannon Walsh

Uber, Amazon, Deliveroo, … Miljoenen mensen over heel de wereld werken voor de globale gig economie die beheerd wordt door multinationals. Deze industrie heeft een waarde van meer dan vijf biljoen USD en groeit gestaag ieder jaar. Maar wat is de kost hiervan? Deze aangrijpende bewustmaking over flexwerkers zorgt voor een ontnuchterende reality check.

Ze bezorgen voedsel, vervoeren mensen, vullen online enquêtes in of taggen afbeeldingen voor AI. Zo vinden gig werkers online een inkomen per opdracht. Vaak hebben ze geen andere keuze. Bedrijven trekken hen aan met beloftes van flexibele werkuren, onafhankelijkheid en eigen controle. De realiteit is echter anders: het gaat om ondankbaar werk met lage lonen, gevaarlijke werkomstandigheden, jobverlies door deactivering of negatieve beoordelingen, geen safety net, apps die het de werkers moeilijk maken zich collectief te organiseren, uitbuiting, en veeleisende consumenten. Het gebrek aan reguleringen houdt de problematieken in stand en regeringen zijn niet mee. De verhalen van de werkers worden afgewisseld met analyses door ondernemers, deskundigen en tech-journalisten. Shannon Walsh doorbreekt de illusie van een wereld waarin eten op magische wijze na een druk op een knop aan je deur verschijnt, en werpt licht op de levens van de mensen die werken in de schaduwen van dit platform kapitalisme.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Economie Maatschappij

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 30.03 wordt gevolgd door Docville Plus: Plarformeconomie.

Filminfo

REGIE Shannon Walsh
Canada, Frankrijk
2021 88 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Shannon Walsh

Script

Shannon Walsh, Harold Crooks, Julien Goetz

Productiehuis

Ina Fichman, Luc Martin-Gousse

Cinematografie

Etienne Roussy

Montage

Sophie Farkas-Bolla

Muziek

David Chalmin

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)