The Last Man on the MoonMark Craig

Neil Armstrong was de eerste, maar het verhaal van de laatste man die een voet zette op de maan is zeker zo fascinerend. Een aangrijpende ontmoeting met een iconisch figuur die de mens achter de heldhaftige astronaut durft laten zien.

Na Neil Armstrongs fameuze eerste stap op de maan, hebben in totaal nog 11 andere mannen hun voeten op de maan gezet. Gene Cernan was de allerlaatste en hij verbleef er drie dagen. Net voor hij terug vertrok, liet hij bewust zijn voetafdrukken en de initialen van zijn dochter achter in het stof, want hij wist dat er na hem niet snel nog iemand zou komen. Dat was niet enkel een leukigheidje, maar een persoonlijke loutering.

Want net als alle kandidaat-astronauten had Cernan jarenlang alles opgeofferd om de ultieme droom waar te maken. Hun familiale leven moest wijken voor hun ambitie en hun vaak gelauwerde inzet en volharding had een groot effect op hun omgeving. Of zoals zijn vrouw opmerkt: “If you think going to the moon is hard, try staying at home.”

Regisseur Mark Craig combineert zeldzaam archiefmateriaal, overweldigende visuele effecten en oprechte gesprekken met de nu 80-jarige Cernan. Een heel eerlijk en persoonlijk verhaal over een uniek leven vol spectaculaire avonturen, brandende ambitie, intense voldoening, diepgaande vriendschap, zware opofferingen en intens verlies. Ruimte Portret

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Mark Craig
VK
95 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

credits
Regie

Mark Craig

Producent

Mark Stewart

Productiehuis

Mark Stewart Productions

Cinematografie

Tim Cragg

Montage

Tim Cragg

Muziek

David Fairhead, Dan Haythorn

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)