The Lovers and the DespotRoss Adam, Robert Cannan

Door het Noord-Koreaanse regime ontvoerd worden om hun filmindustrie naar de wereldtop te loodsen, het overkwam de Zuid-Koreaanse actrice Choi Eun-hee en regisseur Shin Sang-ok in 1978. Terwijl het glamourkoppel de een na de andere film (met onbeperkt budget) blijft afwerken dringt een ontsnappingsplan zich op…

In de jaren ’70 waren zij de Brangelina van Zuid-Korea, tot de roem zijn tol eiste op hun relatie. Nog geen jaar na hun relatiebreuk werd Choi gekidnapt door een Noord-Koreaanse spionne. Enkele maanden later verdween ook haar ex-man Shin van de aardbodem.

Choi komt al snel weer boven water in Noord-Korea, maar het duurt jaren voor Shin een teken van leven geeft. Na jaren van gevangenschap, foltering en hersenspoeling door het Noord-Koreaanse regime wordt hij eindelijk herenigd met Choi. Samen worden ze door Kim-Jong-Il gedwongen om een reeks films te maken die Noord-Korea nooit eerder geziene successen moet opleveren. Ze besluiten het spelletje mee te spelen en voor de buitenwereld lijkt het herenigde koppel uiterst tevreden te zijn in het gezelschap van de dictator.

In twee jaar tijd kennen Choi en Schin onder leiding van Kim-Jong-Il een enorme boost in hun filmcarrière en maken ze maar liefst 17 films. Tegelijk beseffen ze maar al te goed dat ze zich in het hol van de leeuw bevinden en ze met Kim-Jong-Il een levensgevaarlijke dictator aan hun zijde hebben. Films maken blijkt hun enige kans op overleven te zijn en zal uiteindelijk ook de perfecte gelegenheid bieden om een gewaagde ontsnappingspoging te ondernemen.

Dit onwaarschijnlijke verhaal van de ontvoering, hereniging en ontsnapping van twee filmsterren wordt meesterlijk verteld aan de hand van interviews en nooit vertoonde archiefbeelden.  Sterke Verhalen Media

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Ross Adam, Robert Cannan
VK
94 min.
Engels, Japans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Ross Adam, Robert Cannan

Producent

Ross Adam, Robert Cannan, Natasha Dack,

Montage

Jim Hession

Muziek

Nathan Halpern

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)