The Price of My LifePeter Scharf

Hoeveel is een mensenleven waard? Die bijzonder fascinerende vraag stelt regisseur Peter Scharf zich in The Price of My Life. Met een camera in de aanslag reist hij de wereld rond om even bijzondere antwoorden te vinden. Wat is een arm waard? Of een liter bloed? En kunnen we een mensenleven wel uitdrukken in euro’s?

Stel dat je je lichaam in stukken zou verkopen, hoeveel geld zou dat dan opleveren? Peter Scharf onderzoekt de monetaire waarde van een mensenleven zorgvuldig. Hij trekt naar diverse landen en stelt er de vraag naar welke prijs we op een menselijk lichaam kunnen plakken. Daarbij botst hij op heel wat uiteenlopende visies. En dat terwijl verzekeringsmaatschappijen en overheden dagelijks bepalen hoeveel iemands leven economisch gezien waard is. Scharf spreekt met experten die levens in cijfers moeten omzetten. Hij presenteert dit serieuze onderwerp echter met de nodige dosis humor. De vraag naar de waarde van zijn lichaam levert soms immers grappige antwoorden op.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

It's the economy stupid

Economie. Voor velen staat dit synoniem met de laatste pagina’s uit de krant die steevast worden overgeslagen. En toch speelt economie een fundamentele rol in ieders leven: heb ik werk? Waarom zijn de huizen zo duur? Hoe kan een volledig land failliet gaan? Willen of niet: it’s the economy, stupid! DOCVILLE belicht het thema langs verschillende kanten. Het programma bevat films rond macro-economische thema’s, van films over kleinschalige experimentele economische projecten tot films waarin we kennis maken met de intrigerende wereld van de zogenaamde ‘gedragseconomie’. Economie Mild komisch

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Peter Scharf
Duitsland
2014 90 min.
Duits gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

It's the economy stupid

credits
Regie

Peter Scharf

Producent

Birgit Schulz

Productiehuis

Bildersturm Filmproduktion

Cinematografie

Oliver Schwabe

Montage

Oliver Held

Muziek

Christian Sasse

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)