The Price of ProgressVictor Luengo

Wat, en vooral, wie bepaalt wat veilig is om te eten? Mogen genetisch gemanipuleerde gewassen of niet? Is iets ‘veilig’ zolang het gevaar niet is bewezen. Of omgekeerd: pas als er bewezen geen gevaar is? Wie bepaalt dit? Niet zozeer voedseldeskundigen, maar een enorme uitgebreid lobbynetwerk van zakenmensen en politici.

Elke dag consumeren we een hoop voedsel. Alleen weten we niet altijd wat het verhaal erachter is. The Price of Progress neemt het lobbywerk binnen de voedselindustrie onder de loep. Want terwijl in Amerika en Azië de mogelijkheden van genetisch gemodificeerde organismen al volop worden toegepast, blijft Europa hier sceptisch tegenover. Ook al blijven bedrijven hardnekkig aansturen op de toelating van genetisch gemanipuleerde voeding. Is Europa hier misschien te voorzichtig? Brengt niet elke vooruitgang risico met zich mee? En wat staat er op het spel in de discussie over voedsel: macht, geld of gezondheid?


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Weten & Geweten

Een opmerkelijke reeks films die een kritische blik op de maatschappij werpen, een actueel onderwerp aanhalen of een wetenschappelijk vraagstuk opentrekken … Kortom: films die je stof tot nadenken geven en je kritische geest aanscherpen. De winnaar van deze competitie krijgt van de DOCVILLE-jury de Weten & Geweten Prijs.Kritisch denken Politiek Economie

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 02.10 wordt uitgeleid door Nina Holland van Corporate Europe Observatory

Filminfo

REGIE Victor Luengo
Spanje
2019 90 min.
Engels, Frans, Spaans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Victor Luengo

Producent

Victor Luengo (Enero Films), Pablo de la Chica (Salon Indien Films)

Cinematografie

Victor Luengo

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)