This Changes EverythingAvi Lewis

Wat als het bestrijden van de klimaatopwarming de beste kans is dat we hebben op het bouwen van een betere wereld? This Changes Everything volgt zeven gemeenschappen, verspreid over vijf continenten en hun epische strijd tegen de opwarming van de aarde.

This Changes Everything, gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Klein, is een poging om anders na te denken over de klimaatopwarming, om het te zien als een opportuniteit om van de wereld een betere en eerlijkere plaats te maken. Het is niet de bedoeling zoals bij vele andere milieudocumentaires om de kijker angst aan te jagen, maar eerder om deze de kracht en de moed te geven om verandering teweeg te brengen. De documentaire van Avi Lewis neemt ons mee naar alle uithoeken van de wereld, gaande van Montana in de Verenigde Staten tot Zuid-India en Beijing waar hij vervolgens toont hoe ze daar, aan de frontlinie van de opwarming van de aarde, omgaan met deze crisis.

Naomi Klein spreekt deze documentaire aan elkaar en verbindt al deze strijdverhalen met het economische systeem dat hen in die positie heeft geplaatst. Doorheen de documentaire werkt ze toe naar één van haar meer radicale ideeën: namelijk dat we de existentiële crisis die de opwarming van de aarde vormt, kunnen gebruiken om ons falend economisch systeem te veranderen met iets radicaal anders.Ecologie Politiek Economie

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Avi Lewis
Canada, VS
89 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Avi Lewis

Producent

Joslyn Barnes, Avi Lewis

Productiehuis

Klein Lewis Productions

Cinematografie

Mark Ellam

Montage

Nick Hector, Mary Lampson

Muziek

David Wall, Adam B. White

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)