Touching InfinityGriet Teck

Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Het sterven is een deel van hun dagelijks leven geworden. Touching Infinity volgt hen in de laatste weken van hun leven. Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is Touching Infinity een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven. Van de maakster van Feel My Love komt deze uitzonderlijke, warme film over de troostende schoonheid en kracht van afscheid nemen.

Rebecca leeft al vijf jaar met kanker. Haar man Bart en hun drie jonge dochters Helena, Elodie en Feline gaan hier elk op hun eigen manier mee om. Nu het einde dichterbij komt, groeit Rebecca’s verlangen om bewust afscheid te nemen. Dat gebeurt op een zeer open, liefdevolle en serene manier. Het afscheid onthult de essentie van het leven. Fernand en Emma zijn een oud en kinderloos stel. Ze waren en zijn nog steeds elkaars grote liefde. Al mijmerend kijken ze terug op een mooie tijd samen. Voor Emma is een leven zonder Fernand, met wie ze 62 jaar samen was, bijna ondenkbaar. De hoogbejaarde Delphine woont in bij haar dochter Myriam. Haar nieren gaan snel achteruit en een onverwerkt verdriet valt haar zwaar. Gelukkig staat Myriam aan haar zijde om met liefde en de nodige humor voor haar te zorgen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Nederlands gesproken of ondertiteld Gezondheid Maatschappij Liefde Familie

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met regisseur Griet Teck, Bart, de man van de overleden Rebecca, en Dr. Gert Huysmans, huisarts, equipearts Coda en voorzitter Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen. Begeleid door Friedl' Lesage.

Filminfo

REGIE Griet Teck
België
2020 76 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Griet Teck

Producent

Anna Van der Wee

Productiehuis

Wild Heart Productions

Cinematografie

Griet Teck

Montage

Griet Teck

Muziek

Senjan Jansen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)