Tussen OnsVincent Everaert, Sam Geyskens & Lander Haverals

Drie aangrijpende getuigenissen van ouders en kinderen wiens relaties getekend zijn door de verslaving van de ouder of het kind. Of het nu drank, medicatie of drugs is, een moeder die haar kinderen verwaarloost of een zoon die zijn ouders voorliegt: verslaving richt een ravage aan binnen een gezin. Hoe onvoorwaardelijk is liefde wanneer de verslaving lonkt?

Een vader kijkt met een bang hart toe hoe zijn zoon alleen gaat wonen. Na 2 jaar clean, verhuist hij naar de grote stad. Zal hij de verleidingen kunnen weerstaan? Een meisje vertelt over hoe bang ze was voor haar dronken vader. Nu hij niet meer drinkt, beseft hij dat hij het vertrouwen van zijn dochters zal moeten terug verdienen. Na de zoveelste overdosis medicatie confronteert een zoon zijn moeder : als ze nog een relatie wil met haar kinderen, moet het stoppen. Drie openhartige, intieme verhalen van wat een jarenlange verslaving doet met de relaties binnen een gezin. Vertrouwen wordt geschonden, wonden geslagen die maar moeilijk helen. De liefde wordt zwaar op de proef gesteld wanneer er verslaving in het spel is.
 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Familie Portret Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 15.06 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur

Filminfo

REGIE Vincent Everaert, Sam Geyskens & Lander Haverals
België
2021 61 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Vincent Everaert, Sam Geyskens & Lander Haverals

Producent

Sofie Despeer, Harald Hauben

Productiehuis

Sofie Despeer, Harald Hauben

Cinematografie

Jordan Vanschel

Montage

Lotsje De Ridder

Muziek

Sam Geyskens

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)