#UNFIT: The Psychology of Donald Trump Dan Partland

Is Donald Trump mentaal ziek? Er worden veel grapjes over de man gemaakt, maar kunnen we ook echt wetenschappelijk aantonen dat hij niet alleen ongeschikt, maar ook ronduit gevaarlijk is als president van het machtigste land ter wereld. Een onthutsende (maar ongewild hilarische) duik in de hersenpan van een van de meest controversiële figuren uit de hedendaagse geschiedenis.

Dr John Gartner is resoluut: Donald Trump is niet gewoon een narcist, maar lijdt aan ‘kwaadaardig narcisme’. Gartner richtte een groep van dokters en psychologen op die vonden dat de wereld op de hoogte moet gesteld worden van het syndroom waar de president aan lijdt. Om deze waarschuwing concreet te maken ging hij een samenwerking aan met regisseur Dan Partland, die eerder al twee Emmy’s won voor spraakmakende documentaires. Verschillende experts werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg bespreken openlijk het syndroom van extreem narcisme en waarom volgens hen Donald Trump het schoentje past. Maar ook wat de gevaren hiervan inhouden, welke concrete gevolgen er nu reeds merkbaar zijn en waarom hij toch zo’n verrassend grote groep aanhangers blijft hebben.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.USA Psychologie Mild komisch Politiek

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 03.10 wordt uitgeleid door Joris Bruyninckx, Mediapsycholoog bij VRT

Filminfo

REGIE Dan Partland
VS
2020 83 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Dan Partland

Producent

Dan Partland, Art Horan

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)