Zizek!Astra Taylor

Slavoj Žižek: socioloog, filosoof, psychoanalyticus, communist en cultuurcriticus. Maar ook flamboyant, controversieel en excentriek buitenbeentje. Regisseur Astra Taylor volgt Žižek die de wereld doorkruist - van collegezalen in New York tot de straten van Buenos Aires - terwijl hij vol begeestering verschillende aspecten van zijn denken uiteen zet. Een wervelende introductie tot één van de meest bijzondere figuren in de hedendaagse filosofie.

Hij schreef over uiteenlopende onderwerpen als Alfred Hitchcock, 9/11, opera, christendom, Lenin en David Lynch. De Sloveense denker is met niemand te vergelijken en een van de meest onverschrokken cultuurfilosofen van onze tijd. Vol vuur praat hij over de onzichtbare werking van ideologieën in zijn unieke mix van lacaniaanse psychoanalyse, marxisme en kritiek op de popcultuur. Hij is ook niet bang om zijn kritische blik op zichzelf te richten en levert scherp commentaar op zijn persoonlijkheid, privéleven en groeiende internationale beroemdheid. Een wervelwind van een film rond een bijzonder personage.

 

In samenwerking met KU Leuven.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Focus op Filosofie

Geen enkel woord straalt een mooiere ambitie uit dan wijsbegeerte. Het begeren van wijsheid. Filosofie gaat de omvattende studie aan van wat de betekenis is van de meest universele aspecten van het bestaan en hoe het zit met de geldigheid van ons denken hierover. Dit zijn geen ver-van-mijn-bed onderwerpen voor stoffige professoren, maar vragen die een reële link hebben met ons dagelijkse leven, nu en in de toekomst. Laat het aan DOCVILLE om hierover bijzondere documentaires te vinden die je begeesterd achterlaten.Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 30.03 wordt gevolgd door Docville Plus: Slavoj Zizek, pseudofilosoof?

Filminfo

REGIE Astra Taylor
VS
2005 71 min.
Engels, Sloveens gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Focus op Filosofie

credits
Regie

Astra Taylor

Script

Astra Taylor

Productiehuis

The Documentary Campaign

Cinematografie

Jesse Epstein , Jesse Erica Epstein , Martina Radwan

Montage

Laura Hanna

Muziek

Jeremy Barnes

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)