Nieuws


 • Stuur je liefdesbrief in en win een VIP-arrangement op DOCVILLE

  OPROEP: Docville zoekt liefdesbrieven! 

   
  Stuur ons je mooiste schrijfsels aan je geliefde, aan die onbekende op de trein, aan je crush, aan diegene die lang geleden door je handen glipte, aan de persoon aan wie je de brief nooit zult durven sturen, aan die prachtige radiostem, aan een verloren gegane liefde, aan je toekomstige lief, aan de man of vrouw van je dromen, ..
   
  De schrijver van de mooiste, meest pakkende, origineelste brief wordt beloond met VIPtickets voor de openingsavond van Docville en een overnachting in het festivalhotel. En alle geselecteerde schrijvers krijgen een duoticket voor het festival. 
   
 • Cold Case Hammarskjöld opent Docville 2019!

  Cold Case Hammarskjöld opent Docville 2019 in aanwezigheid van regisseur Mads Brügger.

   
  In zijn nieuwe film probeert de Deense regisseur Mads Brügger samen met privé detective Göran Bjorkdahl het mysterie rond de dood op Dag Hammarskjöld te ontrafelen. Hun speurtocht leidt hen naar een misdaad die veel gruwelijker is dan de moord op een VN-secretaris.  De film gaat in wereldpremière op Sundance en kent zijn Belgische première op Docville.
   
  Regisseur Mads Brügger komt zijn film Cold Case Hammarskjöld voorstellen op de openingsavond van Docville op 27 maart.  Het is niet de eerste keer dat Mads Brügger naar Docville afzakt: in 2012 kwam hij de Docville ConScience Award in ontvangst nemen voor zijn film The Ambassador.
 • Doe mee aan de crowdfundingwedstrijd

  Heb je een bijzonder documentaireproject in gedachten? Maar nog op zoek naar budgetten? Stuur dan je idee in voor de allereerste Docville - Hello crowd crowdfunding wedstrijd! De 10 geselecteerden krijgen professionele begeleiding bij het opmaken van een succesvolle crowdfunding campagne via Hello crowd. En de 3 allerbeste projecten worden bekroond met prijzen tot €1500!
  Deadline = 15 februari!
 • ONGELIMITEERDE TOEGANG VOOR SLECHTS 5 EURO PER MAAND

  Op het video on demandpaltform Dalton.be kan u permanent en ongelimiteerd genieten van een grote catalogus straffe documentaire films. En dat voor slechts 5 euro per maand! Nog meer goed nieuws; de eerste maand kijkt u gratis!
  Naast kortfilms omvat het aanbod van Dalton.be ook heel wat kortfilms (i.s.m. Kortfilmfestival Leuven) en een selectie wereldcinema i.s.m. filmfestival MOOOV.

  Dalton.be is een project van Dalton Distribution, de distributieafdeling van Fonk vzw, de organisatie achter DOCVILLE.
  Check het aanbod en word lid! Snel naar www.dalton.be

 • GESPECIALISEERDE WEBSHOP VOOR DOCUMENTAIRE FILM

  Op zoek naar documentaires op dvd? dan bent u bij de Daltonshop aan het goede adres. Deze gespecialiseerde webshop biedt een brede waaier binnen- en buitenlandse documentaire films.
  Het aanbod bevat in hoofdzaak films die eerder ook op DOCVILLE te zien waren; straffe auteurscinema, gemaakt door cineasten met visie.

  Het aanbod van deze webshop omvat naast documentaire films overigens ook een mooi gamma documentaire kortfilms op dvd en bluray. Benieuwd?
  Check www.daltonshop.be