Schoolvertoningen op DOCVILLESinds 2015 programmeert DOCVILLE ook documentaires op maat voor kinderen en jongeren. In de loop van het festival zijn heel wat nooit eerder vertoonde films beschikbaar voor schoolvertoningen, die later niet meer te zien zijn in de Belgische bioscopen. Daarbij zijn er tijdens het festival vaak regisseurs aanwezig, waardoor het mogelijk is om een gesprek met de regisseur te organiseren na de vertoning!

Je kan elke documentaire van de programmatie aanvragen voor een schoolvertoning. Hier kan je al enkele tips per onderwijsgraad vinden:

LAGER ONDERWIJS:

 De Wilde Stad         Liyana

 
SECUNDAIR ONDERWIJS:

 Anthropocene         The Truth about Killer Robots

Zou je graag één van deze documentaires willen aanvragen als schoolvertoning tijdens DOCVILLE (27/03-4/04)? Stuur dan een mailtje naar evelien@cinemazed.be!
Is het moeilijk om tijdens de festivalperiode een vertoning met je klas in te plannen? Ook na het festival is het mogelijk om een documentaire van DOCVILLE aan te vragen.

Praktisch


  • Festivalvertoningen (27/03-4/04) zijn mogelijk tijdens het festival voor de start van de eerste vertoning.
  • Prijs: € 4,50 per leerling (begeleiders zijn gratis).
  • Groepen dienen minimaal 50 leerlingen groot te zijn. Een kleinere groep is mogelijk, maar dan zal het minimumbedrag van 225 euro (= 50 x 4,5 euro) worden aangerekend.
  • Tijdens festivals kunnen we tot maximaal 400 leerlingen een plaats geven.
  • Stuur een mailtje naar evelien@cinemazed.be om de festivalvertoning te boeken.