ScienceVille 2025 voor Scholen

U bent hier

ScienceVille 2025

Kom met je klas (1ste-6de leerjaar) naar ScienceVille, hét wetenschapsfestival binnen het documentaire filmfestival DOCVILLE op 29.03 t/m 2.04.2025. Kom naar een spectaculaire wetenschapsshow, een straffe wetenschapsdocumentaire of een van onze interactieve lezingen. Maar… er is meer! Maak er een echte festivalervaring van, en combineer je bezoek met een deelname van één van de wetenschapsworkshops, bezoek aan het mobiel planetarium en doorloop onze interactieve expo.

Praktisch

Locatie 

  • 30cc/wagehuys – Brusselstraat 63, 3000 Leuven

Prijzen

  • Vanaf €5 (film) of € 10 (show) per leerling
  • Met workshops en expo bezoek : vanaf € 15 per leerling

In 2025 ondermeer op het programma (ov):


Disney & Wetenschap met Jacotte Brokken (lezing)Kun je iemand optillen aan het haar, zoals Rapunzel dat doet? Zijn eekhoorns echt zo slim als Knabbel en Babbel? En bestaan er misschien betere methoden om iemand op te sporen als je alleen een schoen hebt? Weervrouw Jacotte Brokken en filmjournalist Robin verdiepen zich in honderd jaar Disney om te onderzoeken of sprookjes ook wetenschappelijk mogelijk zijn.

Donkere Geheimen van het Heelal (interactieve lezing mét live tekening)Geniet van de chemie tussen een fysicus en een tekenaar! Voormalig professor natuurkunde Bert Vercnocke en zijn broer, illustrator Wide, nemen je mee in hun donkere universum. Ontdek de geheimen van zwarte gaten en zwaartekrachtgolven in deze show vol schwung, tekeningen en muziek.

Vanaf 3de leerjaar (8 jaar)

Wervelende wetenschapsshow (spectaculaire show)Tijdens de wervelende wetenschapsshow worden verschillende wetenschappelijke principes op een onvergetelijke manier gedemonstreerd! De proeven gaan van verbazend eenvoudig tot ronduit spectaculair, en nemen je mee op ontdekking.

Tijdens deze interactieve, humoristische show word je zelf wetenschapper van dienst en werk je mee aan een reeks verrassende experimenten waarbij kinderen zelf mee op het podium mogen en meehelpen met de gekke professor.

Alle leeftijden 

Bouw je eigen raket (workshop)Hoe maak je zelf de beste raket? Hoeveel vinnen heeft een raket nodig? En hoe raakt die tot aan de maan? Hoe scherp maak je haar punt, en hoe zwaar? En waarom dan? Je gaat zelf op zoek naar antwoorden: je ontwerpt, test en verbetert je raket en schiet die uiteindelijk spectaculair de lucht in!

De Geheimen van de Oermens (live vertelde film)Klaar voor een spectaculaire reis naar de tijd toen er nog gigantische dieren door de Aziatische jungle slopen? De docufictie 'The Last Secrets of Humankind' neemt je mee naar de Chinese prehistorie, toen de eerste mensen samenleefden met gigantische dieren en planten die intussen al lang uitgestorven zijn. De beelden en de inhoud van de documentaire werden waarheidsgetrouw gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en technieke. Deze film wordt live verteld door een van onze animatoren.

Planetarium (expo)

Kom de sterrenhemel ontdekken in het Mobiele Planetarium, speciaal voor DOCVILLE opgesteld in 30CC Wagehuys. Een bijzondere 360° filmprojectie op de koepel bovenaan neemt je mee op een prachtige visuele reis door ons universum.

Reserveer NU je plaatsje op ScienceVille 2025


Boeken?

Stuur een mailtje naar info@docville.be, vermeld zeker:

  • verwacht aantal leerlingen
  • voorkeurdatum en voor- of namiddag
  • leeftijd leerlingen
  • voorkeur activiteit (show, lezing, film) en met of zonder expo/workshop

Wacht niet te lang, de plaatsen zijn beperkt

Sfeerbeelden ScienceVille