The ForumMarcus Vetter

Elk jaar zakt de internationale elite af naar Davos voor het World Economic Forum. Ondanks de kritiek dat dit een elitair onderonsje is, gelooft de ondertussen 81-jarige oprichter Klaus Schwab rotsvast in zijn oorspronkelijke ambitie: de wereld kan verbeteren door dialoog. Filmmaker Marcus Vetter kreeg, voor het eerst, toegang achter de schermen.

Trump, Macron, May, Bolsinaro… Alle grote politieke leiders passeren de revue in deze spraakmakende documentaire. Filmmaker Marc Vetter legt voor het eerst sinds het ontstaan van het WEF de gesprekken vast die er gevoerd worden. De camera registreert zowel panelgesprekken als één-op-één conversaties. Critici stellen dat dit onderonsje van toppolitici, machtige ceo’s en andere gevestigde waarden niet meer doet dan het in stand houden van een status quo en dus hun eigen belangen. Maar naast de machtigen der aarde maken ook enkele milieuactivisten hun opwachting in Zwitserland. Jennifer Morgan van Greenpeace en Greta Thunberg treden in dialoog met de wereldleiders. De bejaarde oprichter Klaus Schwab staat nog steeds achter zijn credo: dialoog is het enige dat de wereld kan redden. Een ongeziene blik achter de schermen van dit prestigieuze forum, waar economisch eigenbelang zeker een van de drijfveren is, maar waar er meer ruimte blijkt voor open dialoog dan je zou verwachten tijdens deze bijzondere bijeenkomst.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

It's the economy stupid

Economie. Voor velen staat dit synoniem met de laatste pagina’s uit de krant die steevast worden overgeslagen. En toch speelt economie een fundamentele rol in ieders leven: heb ik werk? Waarom zijn de huizen zo duur? Hoe kan een volledig land failliet gaan? Willen of niet: it’s the economy, stupid! DOCVILLE belicht het thema langs verschillende kanten. Het programma bevat films rond macro-economische thema’s, van films over kleinschalige experimentele economische projecten tot films waarin we kennis maken met de intrigerende wereld van de zogenaamde ‘gedragseconomie’. Economie Maatschappij Ecologie Politiek

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 30.09 wordt gevolgd door een nagesprek met Bart Haeck, journalist voor De Tijd en met meer dan 10 jaar Davos op de teller.

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Bart Haeck

Filminfo

REGIE Marcus Vetter
Duitsland, Zwitserland
2019 94 min.
Engels, Duits gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

It's the economy stupid

credits
Regie

Marcus Vetter

Productiehuis

Christian Beetz - Gebrueder Beetz Filmproduktion, Dschoint Ventschr

Cinematografie

Georg Zengerling

Montage

Marcus Vetter, Ana R. Fernandes, Andre Nier, Michele Gentile

Muziek

Marcel Vaid

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)