The Reason I JumpJerry Rothwell

De 13-jarige Japanse Naoki zegt geen woord. Hij heeft een bijzondere vorm van autisme waardoor hij niet in staat is te praten. Toch vindt hij een manier om te communiceren. Gebaseerd op zijn boek, neemt deze verrassende documentaire je mee op een fascinerende reis waarbij Naoki en vijf lotgenoten ontdekken wat autisme voor hen betekent.

In zijn boek gunt Naoki, een grappige en charmante Japanse jongen met autisme, een unieke blik in zijn leefwereld. Award-winnend regisseur Jerry Rothwell combineert de inzichten die het boek van Naoki hebben opgeleverd met de levens en ervaringen van vijf andere personen met autisme die niet kunnen praten. Deze cinematografische vertaling zorgt voor een onderdompeling in hun bijzondere levenswereld, een intense zintuiglijk wereld waar veel schoonheid te vinden is. Aan de hand van een vraag-en-antwoord formaat komt de film tot opmerkelijke inzichten over deze specifieke vorm van autisme. The Reason I Jump toont de reis van een Japans jongetje en vijf lotgenoten die langzaam ontdekken wat autisme voor hen inhoudt, hoe hun perceptie van de wereld anders is en waarom hij zich gedraagt zoals hij doet: wat is de reden dat hij springt?

 

In samenwerking met LAuRes, LAVA en Liga Autisme Vlaanderen.

 

In samenwerking met


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.Gezondheid Coming of age

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 29.09 wordt gevolgd door een nagesprek met oa. prof. dr. Ilse Noens (KU Leuven). In samenwerking met LAuRes en Liga Autisme Vlaanderen.

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Prof. Dr. Ilse Noens

Filminfo

REGIE Jerry Rothwell
VK, VS
2020 82 min.
Engels, Japans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Jerry Rothwell

Productiehuis

Ideas Room, MetFilm, Vulcan Productions, Runaway Fridge, BFI

Cinematografie

Ruben Woodin Dechamps

Montage

David Charap

Muziek

Nainita Desai

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)