Meet the DOCVILLE expert - Prof. Ike Picone

De expert

Prof. Ike Picone

Ike Picone is docent Media en Journalistieke Studies aan de Vakgroep Communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel en als Senior Researcher verbonden aan de onderzoeksgroep IMEC-SMIT. Hij beschikt over een uitgebreide expertise in het domein van digitale disruptie in de mediasector, meer bepaald inzake journalistiek en nieuwsmedia.


De documentaire

Collective

27 doden en 184 gewonden, de trieste tol na een brand in een discotheek. Helaas is dat slechts het begin van het drama. Vreemd genoeg sterven tientallen slachtoffers later in het ziekenhuis, aan infecties die normaal perfect te vermijden zijn. Het begin van de ontrafeling van een corruptiezaak die tot het afzetten van de Roemeense regering zal leiden. Het meest bijzondere: het is een sportkrant die de zaak aan het licht brengt.

26.03 om 22:15 (ZED-STUK) || 31.03 om 14:00 (ZED-STUK)

Meer weten over dit onderwerp?

Waarom geloof jij fake news?

Ike Picone zal op DOCVILLE poneren dat fake nieuws niet eens het grootste gevaar is, waar ons medialandschap mee geconfronteerd is (maar wel het gebrek aan kwalitatieve onderzoeksjournalistiek). Over fake news maakte hij eerder deze korte film ism Universiteit Vlaanderen.