Sacred

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Sacred

Regie door Thomas Lennon
VS | 87 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

In een periode dat religie vooral de wrange bijsmaak heeft van extremisme, komt Oscarwinnend regisseur Thomas Lennon met een verrassend enthousiaste en bruisende exploratie van wat geloof betekent voor de mens. Een wereldwijde samenwerking tussen niet minder dan 40 filmcrews brengt een gevarieerd en dynamisch portret van geloof als een intense en gevarieerde menselijke ervaring.

Wat betekent het geloof in een mensenleven? Hoe spelen gebed en rituelen een rol in het dagelijkse leven? Hoe helpen ze op die cruciale momenten in een mensenleven, die mijlpalen vanaf de geboorte tot de dood? Van de Semana Sancta in Spanje, over een initiatierite in Myanmar tot de verering van de doden in Madagascar, van massabijeenkomsten in vol ornaat tot intieme getuigenissen: Sacred neemt je mee op een bruisende reis langsheen diverse vormen van geloof.
 
Regisseur  Thomas Lennon heeft niet minder dan 3 Oscarnominaties op zijn naam staan (The Battle Over Citizen Kane (1996); The Blood of Yingzhou District (2006)  The Warriors of Qiugang (2010) ) waarvan hij er een ook verzilverde. Voor Sacred werkte hij samen met 40 filmcrews van over de hele wereld en maakte hij deze inspirerende en met momenten wondermooie film over het heilige – in alle mogelijke vormen- in een mensenleven.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Thomas Lennon
Cinematografie Haider Ali, Tamer Ashry, Matt Baguinon, Artur Bergart, Peter Buntaine, Herve Cohen, Dinesh Deokota, Miguel Drake-McLaughlin, Michael Hadener, George Lewis, James Longley, Michal Marczak, Patrick McLaughlin, Colin Morvan, Masanori Nagi, Jonathan Rapoport
Muziek Edward Bilous