Meet the DOCVILLE experts


Voor een aantal films vroeg DOCVILLE aan top experten in hun desbetreffend veld een uitleiding te voorzien. Wil je na de film én de uitleiding nóg meer over dit onderwerp weten, raden zij je alvast aan volgende filmpjes, artikels, podcasts te bekijken of beluisteren. Van CRISPR tot Artificiële intelligentie, onze experts zijn van alle markten thuis

 • Bart Haeck

  Bart Haeck studeerde rechten aan de UGent, waar hij ook hoofdredacteur Schamper was. Sinds 2000 werkt Bart voor de Tijd, in deze periode verwierf hij zes persprijzen (waaronder Citi-persprijs voor financiële journalistiek en de driejaarlijkse persprijs van de Orde van Vlaamse Balies). Gespecialiseerd in Belgische en Europese politiek. Ging hij voor de Tijd al elf keer naar het Wereld Economisch Forum van Davos.

  >> Klik hier voor meer achtergrond over het onderwerp van de expert
  Expert bij de film The Forum

 • Dokter Lieve Swinnen

  Lieve Swinnen is als kinderpsychiater in Noord-Limburg werkzaam sinds 1991. Naast het werk in De Hoeksteen, praktijk kinderpsychiatrie te Neerpelt, is zij consulent Buitengewoon Onderwijs en sinds 2018 tevens ook lector hier aan PXL. Schrijven is haar tweede grote passie, momenteel is een 9de boek in de maak. Haar meest recente boek, # Help! Mijn kind leeft online, handelt over de vraag hoe ouders moeten omgaan het met internetgebruik van hun kroost.

  >> Klik hier voor meer achtergrond over het onderwerp van de expert
  Expert bij de film Sing Me a Song

 • Prof. Dr. Hilde Van Esch (KU Leuven)

  Prof. Dr. Hilde Van Esch werkt als klinisch geneticus aan de UZ Leuven en is universitair hoofddocent bij de afdeling Humane genetica en hoofd van het laboratorium voor genetica van de cognitie aan de KU Leuven. Haar onderzoeksinteresses omvatten de identificatie van genen die betrokken zijn bij zeldzame ziekten en intellectuele handicaps. Ze heeft meer dan 170 artikelen in gerenommeerde tijdschriften gepubliceerd en is bestuurslid van de European Society of Human Genetics.

  >> Klik hier voor meer achtergrond over het onderwerp van de expert
  Expert bij de film Human Nature

 • Prof. Dr. Ilse Noens

  Ilse Noens is hoogleraar orthopedagogiek en coördinator van Leuven Autism Research (LAuRes), een interdisciplinair samenwerkingsverband dat onderzoekers binnen de KU Leuven met elkaar verbindt.

  >> Klik hier voor meer achtergrond over het onderwerp van de expert
  Expert bij de film The Reason I Jump

 • Prof. Dr. Johan Braeckman

  Johan Braeckman (°1965) is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Hij doceert er geschiedenis van de filosofie en van de wetenschappen (in het bijzonder de biologie). Zijn onderzoek spitst zich toe op de studie van pseudowetenschappen en irrationalisme. Foto gemaakt door Gwenny Cooman

  >> Klik hier voor meer achtergrond over het onderwerp van de expert
  Expert bij de film We Believe in Dinosaurs

 • Prof. Dr. Seppe vanden Broucke

  Seppe vanden Broucke doctoreerde aan de KU Leuven in de toegepaste economie in 2014. Seppe werkt momenteel als assistent professor in het departement Business Informatics aan de UGent en als lector aan de KU Leuven. Seppe's onderzoek concentreert zich op business data science en analyse, machine learning, process management en process mining. Zijn werk is internationaal gepubliceerd, en hij assisteert organisaties om meer AI-georiënteerd te worden.

  >> Klik hier voor meer achtergrond over het onderwerp van de expert
  Expert bij de film iHuman

 • Tom Simonts

  Tom Simonts is licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Sinds 2000 ging hij voor KBC Securities aan de slag als broker op Easdaq en Nasdaq Europe. Vanaf 2002 werkte Tom om de macrostrategie van KBC Groep te vertalen naar de klanten van KBC Securities. Zijn werkgebied bestond initieel uit holdings en investeringsbedrijven in de Benelux en ver daarbuiten en werd later aangevuld met vastgoed, software en telecomwaarden. Sinds oktober 2012 maakte Tom de overstap naar Bolero, het online beleggingsplatform van KBC Securities, waar hij de functie van Marktenspecialist bekleedde.

  >> Klik hier voor meer achtergrond over het onderwerp van de expert
  Expert bij de film Master Of The Universe