Safari

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Safari

Regie door Ulrich Seidl
Oostenrijk | 90 min. | Arikaans, Duits gesproken (Engels ondertiteld)

Ulrich Seidl, de meester van de beeldschone maar ongemakkelijke documentaire, buigt zich over het fenomeen van de trofeejacht van blanke toeristen in Afrika. In gestileerde tableaus en met zijn gebruikelijke vileine humor brengt hij het proces van deze zinloze moordpartijen in beeld en probeert hij zicht te krijgen op hun drijfveren.

Ieder jaar reizen talloze blanke Europese toeristen naar de wildreservaten van Afrika en Namibië om hun droom na te jagen. Letterlijk. Met een biertje in de hand liggen ze uren te wachten op hun prooi, om die vanop veilige afstand neer te schieten, waarna ze triomfantelijk poseren naast de bloedende leeuw, zebra of gazelle. Het villen en verschepen van de karkassen laten ze over aan het arme zwarte personeel.

De Oostenrijkse filmmaker Ulrich Seidl (bekend van onder meer ‘Im Keller’, de ‘Paradise’-trilogie en ‘Hundstage’) brengt in gestileerde tableaus en met zijn gebruikelijke vileine humor het proces van deze zinloze moordpartijen in beeld. Met zijn ongemakkelijke camera probeert hij te achterhalen wat de motieven zijn van de jagers en wat hen drijft naar deze plezierrooftochten.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Ulrich Seidl
Cinematografie Ulrich Seidl, Wolfgang Thaler