New Pigs on the BlockJimmy Kets

Luc, Mia en Anja zijn drie varkens die deel uitmaken van een sociaal buurtproject. Op een klein stukje niemandsland verwerken ze de voedseloverschotten van de buurt. Een nobel initiatief dat voor de varkens begint als een stukje paradijs op aarde. Maar wanneer de seizoenen vorderen, wordt het sprookje steeds grimmiger. De camera brengt ons op ooghoogte van Luc, Mia en Anja en kijkt vandaar ook met hen mee naar de mens. 'New Pigs on the Block' is een teder confronterende film, die op ongeziene wijze de ambigue relatie belicht tussen mens en dier.

Luc, Mia en Anja zijn drie varkentjes die de hoofdrol spelen in een buurtproject in het Gentse. Op een klein braakliggend stukje niemandsland naast de spoorweg, afgezet met een elektrische omheining, werd een varkensstal in elkaar getimmerd. De varkens zorgen voor de afvalwerking van de buurt : gezinnen, winkels en restaurants droppen er hun voedselresten. De varkentjes moeten de buurt dichter bij elkaar brengen. Een nobel initiatief dat voor de varkens begint als een stukje paradijs op aarde. Maar gaandeweg wordt het sprookje grimmiger. Vier maanden lang leefde regisseur Jimmy Kets samen Luc, Mia en Anja. Hij filmde het verhaal door hun ogen en zag hoe de relatie tussen de varkens onderling verslechterde en hoe hun vertrouwen in de mens langzaam wegebde. Samen met hen doet New Pigs on the Block ons op een andere manier naar de mens kijken. New Pigs on the Block is een tedere confronterende film, die de dubbelzinnige relatie tussen mens en dier op een ongekende manier in beeld brengt.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Films die bijzondere plekken in ons land opzoeken, zoals een kleine varkensstal of een operatiezaal waar hypnose wordt gebruikt, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken en inzoomen op bijvoorbeeld Ijsland, Congo, Ierland of Turkije. Documentaires gemaakt door oude bekenden, of net door jonge nieuwkomers. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 
 
De meeste films worden uitgeleid door de regisseur. 

 Natuur Ecologie

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 26.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

Filminfo

REGIE Jimmy Kets
België
2021 70 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Jimmy Kets

Script

Jimmy Kets

Producent

Jurgen Buedts

Productiehuis

Las Belgas

Cinematografie

Jimmy Kets

Montage

Jimmy Kets, Febe Simoens

Muziek

Ruben Machtelinckx

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)